Thursday, 24 January 2013

current affairs 2013| gk 2013|exam solved question paper ssc 2013 current important question

current affairs 2013| gk 2013|exam solved question paper ssc 2013current important question

current affirs|G.K|EXAM PAPER

1. ‘World Forestry Day’ is celebrated on
(a) February 21st
(b) January 12th
(c) March 21st
(d) April 19th

2. ‘World Arthritis Day’ is observed every year on:
(a) June 12th
(b) October 29th
(c) December 19th
(d) October 12th

3. ‘World Disability Day’ is observed annually on:
(a) December 10th
(b) December 3rd
(c) November 29th
(d) December 15th

4. When is “Global Family Day”?
(a) January 1
(b) July 1
(c) June 19
(d) May 22

5. When is ‘Common Service Centre Divas’ observed?
(a) July 14th
(b) July 16th
(c) July 29th
(d) August 4th

6. The construction of the Berlin Wall, which recently completed 50 years, was started
on ..............., 1961?
(a) August 13th
(b) September 12th
(c) September 2nd
(d) September 9th

7. National Sports Day, in tribute to the legendary hockey player Major Dhyan Chand,
is celebrated every year on …………… in India.
(a) August 29th
(b) August 16th
(c) August 12th
(d) August 20th

8. When is “International Womens’ Day”?
(a) January 2

( b)March 8
(c) March 2
(d) March 22

9. National Youth Day has been celebrated on ……………every year (since 1985) on the
birthday of Swami Vivekananda:
(a) January 10th
(b) January 12th
(c) January 13th
(d) January 1st

10. Army Day is celebrated on …………… in India in recognition of Field Marshal K.M.
Cariappa’s taking over as the first Commander-in-Chief of the Indian Army from Sir
Francis Butcher, in 1948.
(a) January 20th
(b) January 12th
(c) January 15th
(d) December 26th

11. Which day has been declared by the Californian Governor as ‘Steve Jobs Day’?
(a) October 5th
(b) October 4th
(c) October 16th
(d) October 20th

12. ‘World Cancer Day’ is observed every year on:
(a) February 19th
(b) February 4th
(c) February 12th
(d) January 17th

correct answers:-
1. (c)
2. (d)
3. (b)
4. (a)
5. (b)
6. (a)
7. (a)
8. (b)
9. (b)
10. (c)
11. (c)
12. (b)

click here for more quiz